Tak, wiem: ja i kawa zbożowa to dość niespotykane połączenie. Sama jestem zdziwiona ;-) Niemniej jednak to połączenie jest naprawdę dobre. Posmak pomarańczy, który dość długo się utrzymuje jest bardzo przyjemny, i sprawia, że sięga się po jeszcze. Bez obawy można pić nawet tak późno jak teraz. Albo na śniadanie.
Składniki
- 1 część świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy*
- 2 części wrzątku
- dobra, rozpuszczalna kawa zbożowa
Wykonanie
Wsypać odpowiednią ilość kawy do kubeczka lub dzbanka (to zależy oczywiście jak dużo chce się mieć tej kawy) i zalać wrzątkiem, wymieszać. Dodać świeży sok. Można ewentualnie dosłodzić.
*sok z pomarańczy można zastąpić dobrej jakości sokiem jabłkowym lub gruszkowym
SMACZNEGO!
P.S. Idę nalać sobie jeszcze jedną filiżankę :-)
Często piję kawę zbożową Caro, Kujawiankę i Anatola. Ciekawy pomysł z dodaniem świeżego soku z pomarańczy, muszę spróbować:)
OdpowiedzUsuńJeszcze tego w prawdzie nie próbowałam, ale "sprawdzone źródło" mówi mi, że można sok pomarańczowy zastąpić jabłkowym lub gruszkowym :-)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń