Ulubione muffiny Agaty. Kruche krówki w środku muffinki fantastycznie łączą się smakiem z bananami i białą czekoladą.
Składniki "mokre":
- 3-4 dojrzałe banany rozgniecione na miazgę
- 125 ml oleju
- 2 jajka
- 15-20 szt. kruchych krówek, pokruszonych na kawałki
Składniki "suche":
- 250 g ( 1 i 1/2 szkl.)mąki pszennej
- 100 g (1/2 szkl.) cukru (biały, lub biały z trzcinowym pół na pół)
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 75 g białej czekolady (specjalne czekoladowe drobinki do pieczenia, lub czekolada pokrojona na małe kawałki)
Wykonanie:
W jednej misce wymieszać składniki "mokre", w drugiej "suche". "Mokre" wlać do "suchych" i wymieszać. Nakładać do foremki na muffiny wyłożone papilotkami. Piec w temp. 200 st przez ok. 20 min., na drugiej od góry półeczce w piekarniku.
SMACZNEGO!
Anka znowu próbowała Cię naśladować :P i znowu nie wyszło :D
OdpowiedzUsuńNie bądź dla Ani taka surowa :-)
UsuńTo jest krytyka konstruktywna :)
OdpowiedzUsuń