niedziela, 25 listopada 2012

Sałatka z buraczków

Sałatka, jak na coś zrobionego z buraczków jest zaskakująco dobra. Jak to zwykle z sałatkami bywa najlepiej smakuje na drugi dzień.


Składniki

  • słoiczek (450 g) buraczków startych na wiórki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pół słoika ogórków konserwowych
  • 1 nieduża cebula
  • musztarda
  • majonez
  • sól, pieprz

 

Wykonanie


Buraczki odcedzić na sitku. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, dodać majonez, ulubioną musztardę, sól i pieprz do smaku.

SMACZNEGO!

1 komentarz:

  1. Różowa sałatka zrobiła furorę na mym stole, zachwyciła nie jedno podniebienie ;) Jak wiesz poza pysznym smakiem i prostym wykonaniem ma też urzekający kolor^^ Tak więc PINK!!! Jest już w mym skromnym zeszyciku z przepisami kulinarnymi ;)
    Madziula Stączek :)

    OdpowiedzUsuń