wtorek, 18 grudnia 2012

Muffiny bananowe z krówkami

Ulubione muffiny Agaty. Kruche krówki w środku muffinki fantastycznie łączą się smakiem z bananami i białą czekoladą.



Składniki "mokre":

  • 3-4 dojrzałe banany rozgniecione na miazgę
  • 125 ml oleju
  • 2 jajka
  • 15-20 szt. kruchych krówek, pokruszonych na kawałki

Składniki "suche":

  • 250 g ( 1 i 1/2 szkl.)mąki pszennej
  • 100 g (1/2 szkl.) cukru (biały, lub biały z  trzcinowym pół na pół)
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 75 g białej czekolady (specjalne czekoladowe drobinki do pieczenia, lub czekolada pokrojona na małe kawałki)

 

Wykonanie:


W jednej misce wymieszać składniki "mokre", w drugiej "suche". "Mokre" wlać do "suchych" i wymieszać. Nakładać do foremki na muffiny wyłożone papilotkami. Piec w temp. 200 st przez ok. 20 min., na drugiej od góry półeczce w piekarniku.

SMACZNEGO!


3 komentarze:

  1. Anka znowu próbowała Cię naśladować :P i znowu nie wyszło :D

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest krytyka konstruktywna :)

    OdpowiedzUsuń